Главная Порошкові продукти харчування

Під час виробництва порошків, наприклад, сухого шоколаду для приготування напоїв, зазвичай перед сушінням розпиленням підвищується концентрація рідини у випарнику. Потім матеріал обробляється в розпилювальній сушарці, де випаровується волога, що залишилася, і залишаються тонкодисперсні частинки порошку. Завдяки точному вимірюванню концентрації рідини для визначення моменту вивантаження можлива значна економія за рахунок зменшення кількості відходів, а також гарантується підвищена стабільна якість продукту.

Під час виробництва порошкового напою інгредієнти перемішуються у випарнику за низького тиску і високої температури, поки суміш не загусне до попередньо визначеної консистенції. Після досягнення необхідного рівня концентрації суміш вивантажується з резервуара і транспортується в розпилювальну сушарку. У сушарці випаровується зайва волога, що залишилася, а порошок потім вивантажується в дробарку для підготовки до пакування. Якщо матеріал після випарника має неналежний рівень вологості, це може призвести до низької або нестабільної якості продукту, а в гіршому випадку виникає небезпека пожежі в сушарці.

Встановлений у випарнику цифровий мікрохвильовий датчик вологості Hydro-Probe SE забезпечує дуже точне вимірювання концентрації матеріалу. Належним чином встановлена і введена в експлуатацію система вимірює концентрацію матеріалів у резервуарі з надзвичайно високою точністю. Таким чином можна більш точно визначити, коли досягнута належна консистенція продукту і матеріал готовий до вивантаження Управління в реальному часі гарантує, що консистенція матеріалу, що вивантажується, точно відповідає заданому значенню. У результаті підвищується ефективність використання енергії та скорочується кількість нестандартного або зіпсованого продукту, оскільки забезпечується стабільний результат технологічного процесу від партії до партії.

Датчик Hydro-Probe SE спеціально розроблений для вимірювання вмісту вологи або показника за шкалою Брікса (цукор) у випарнику або в іншому середовищі під тиском, де під час обробки може використовуватися висока температура. Датчик може вимірювати концентрацію розчинених твердих речовин у рідині і може бути прокалібрований або для визначення вологості у відсотках, або за шкалою Брікса.